Gemiddelde prijzen van gelnagels en gellak

Review van de gemiddelde prijs van nagelstudio's in Vlaanderen en Brussel
prijs gelnagels en gellak

Hoeveel kosten gelnagels?

Een vraag die we wel vaak te horen krijgen. Daarom geven we op deze pagina enkele richtprijzen.

Alle nagelstudio's hebben aparte prijzen voor gelnagels verlengen (via tips of sjabloon) en het plaatsen van gel op eigen nagels en/of bijwerken.

Tevens hebben we de gemiddelde prijs van gellak vermeld aangezien deze vorm van nagels op korte tijd populair is geworden.

Goedkope gelnagels

Lage prijzen worden doorgaans aangeboden door onervaren nagelstylistes (het thuiswerk-type: zeg maar dag tegen je nagels) of wordt er gewerkt met minderwaardige producten die uw nagels ernstig kunnen beschadigen!

Goede gelnagels

worden altijd geplaatst door een ervaren nagelstyliste die je vragen kan beantwoorden en die werkt in hygiënische omstandigheden (een salon) met professionele producten. Heb je geen zin in pijn of kapotte nagels, dan kan je nog beter geen gelnagels nemen i.p.v. goedkope gelnagels!

Hoe gingen we te werk bij het bepalen van de gemiddelde prijzen in Vlaanderen (en Brussel)?

We verzamelden de prijzen voor de 3 behandelingen (gelnagels zonder en met verlenging en gellak) van 15 nagelstudio's en/of schoonheidsinstituten per provincie in Vlaanderen en daarbij tevens Brussel.

Dit geeft een overzicht van de prijzen van 90 nagelstudio's en/of schoonheidsinstituten.

Vervolgens maakten we een interkwartiel overzicht (waarbij dus de prijzen in het 1ste percentiel en laatste percentiel wegvallen) teneinde op een statistisch relevant resultaat uit te komen.

Update per november 2020

Gelnagels

Zonder verlenging

40-60

Gelnagels

Met verlenging

65-80

Gellak

Hybride Gel

30-50

Belgische Beauty Federatie

De Belgische Beauty Federatie (de beroepsfederatie voor de beautysector) heeft in 2019 volgende richtprijzen vooropgesteld voor gelnagels (zonder verlenging) en gellak:

Gelnagels

Zonder verlenging

40-65

Gellak

Hybride Gel

35-45

Goedkope gelnagels

Let op met goedkope kunstnagels!

Als de prijs te mooi is om waar te zijn, is dat meestal ook het geval!

Als je nagels voor 20 of 30 euro verkoopt, moet je ergens anders op beknibbelen.

Zorgen om uitbuiting in goedkope nagelsalons NOS

Er wordt gewerkt met gevaarlijke producten die ongeschikt zijn voor de Europese markt. Het is de hoogste tijd om paal en perk te stellen aan deze gevaarlijke praktijken.

Klanten van spotgoedkope nagelstudio's moeten beseffen dat ze moderne slavernij financieren Knack

Voor de plaatsing van gelnagels op eigen nagels betaal je gemiddeld 40 tot 60 EUR. Bij sommige nagelstylistes betaal je redelijk wat meer en bij andere betaal je minder. Let echter zeer goed op wanneer je langsgaat bij een nagelstyliste die werkt aan bijna de helft van de gemiddelde prijs. De materialen die gebruikt worden om gelnagels te plaatsen (uv-lampen, airbrush, penselen, afzuiging, verschillende soorten gels,…) kosten allemaal geld. Wanneer je langsgaat bij een nagelstyliste die ver onder de gemiddelde prijs werkt mag je er bijna zeker van zijn dat er minderwaardige materialen gebruikt worden en/of dat de nagelstyliste geen degelijke opleiding heeft gevolgd. De opleidingen die een nagelstyliste moet volgen kosten immers ook veel geld. Vaak geven goedkopere nagelstylistes ook geen garantie op de geplaatste gelnagels.

Politie treedt op tegen goedkope nagelstudio's

Arbeidsinspectie verzegelt goedkope nagelstudio’s

Diverse nagelstudio’s werden verzegeld in de shoppingcentra in Hasselt, Genk, Leuven en Luik wegens zwartwerk, uitbuiting en illegale producten.

Lees in de krant

Hasselt en Genk

De nagelstudio’s USA Nails in de TT-wijk in Hasselt en Shopping 2 in Genk werden druk bezocht. De reden: ze werkten aan dumpingprijzen. Een nieuwe set gelish nagels kostte er bijvoorbeeld 25 euro terwijl dit normaal minstens het dubbele is. Het personeel, veelal Roemeense vrouwen maar ook mannen, werd uitgebuit. Ze moesten veel te veel uren werken en verdienden niet eens het minimumloon. Veel personeelsleden werkten bovendien in het zwart.

Leuven

Een nagelstudio in de Diestsestraat te Leuven werd eveneens gesloten door het Federale Parket wegens inbreuken op sociale wetten, uitbuiting, gevaarlijke substantieën, inbreuken op de Wet inzake Consumentenbescherming en bedrog van klanten. Ook hier werkten vooral Roemeense vrouwen.

Hieronder enkele van de betere nagelstudio's in verschillende provincies.

Be Beauty

Be Beauty

Brussel

Perfect Nails by Nancy Doms

Perfect Nails

Antwerpen

Beauty for Nails

Beauty for Nails

Diest (Vl-Br)

Art of Nailz

Art of Nailz

Brugge

Love for Nails Gent

Love for nails

Gent

Beautiful Nails by Linde Leuven

Beautiful Nails by Linde

Leuven

Nail Couture Antwerpen

Nail Couture

Antwerpen

Mon-a-Lisa Hasselt

Mon-a-Lisa

Hasselt