Te mijden nagelstudio's

Uitbuiting + slechte producten = kapotte nagels
Te mijden nagelstudio's

Hier nagels laten plaatsen? Liever niet!

Hasselt

De nagelstudio's in Galerij De Ware Vrienden worden gesloten maar duiken er na steeds weer op!

Lulu nails Hasselt
Da Vinci Hasselt
Lees meer

Leuven

De Diestsestraat in Leuven heeft altijd al een slechte naam gehad als het over nagelstudio's gaat!

VD Nails Leuven
Lulu nails Leuven
Lees meer

Vilvoorde

De nagelstudio's op de Leuvensestraat momenteel door de Burgemeester gesloten! Houden zo!

Fashion Nails
Nails City Vilvoorde
Lees meer

Brussel

Het Mekka van de allerslechtste nagelstudio's : het immens beruchte Galerie Du Centre in Brussel...

Galerie Du Centre
Nails City Brussel
Lees meer

Hier blijf je beter weg ...

Er zijn altijd plaatsen waar - zelfs al zijn ze meermaals door het Parket gesloten - er steeds weer malafide nagelstudio's opduiken ...

Vilvoorde

Leuvensestraat

Hoeveel nagelstudio's gaan er op de Leuvensestraat door de Burgemeester nog worden gesloten? Meestal Aziatische nagelstudio's waar uitbuiting, zwartwerk en zeer illegale producten hoogtij vieren. Droevig!

Vilvoorde

Hasselt

De Ware Vrienden

Het moet wel goedkoop zijn om hier een pand te huren want de Roemeense acrylstank is van ver te ruiken ... Er wordt zelfs geprobeerd om acrylnagels te plaatsen terwijl de behandeling als gelnagels wordt voorgesteld. Bedrog!

Hasselt

Leuven

Diestsestraat

De Diestsestraat in Leuven is zowaar een paradijs voor slechte nagelstudio's met illegale producten. Ze zijn nog maar net door het Parket dicht of er komt wel een nieuwe Aziatische of Roemeense nagelstudio bij.

Leuven

Brussel

Centrumgalerij

Mensenhandel, minderjarige arbeid, illegale producten, zwartwerk, gevaar voor de volksgezondheid, ... en toch blijven ze maar opduiken nadat er al tientallen werden gesloten ... Kapotte nagels door goedkope nagelstudio's.

Brussel

Steeds meer goedkope nagelsalons in België blijken verdoken plaatsen voor mensenhandel, zwartwerk en moderne slavernij. Jonge Vietnamezen, vaak minderjarig, werken er voor een hongerloon.

by VRT NEWS

De echte prijs van goedkope nagels

Een onthullend artikel van de VRT, Knack en De Standaard over illegale nagelstudio's

Artikel

Het parket opende twee dossiers voor mensenhandel nadat twee werkneemsters niet ouder bleken dan 17 jaar. De FOD Volksgezondheid nam enkele honderden potten nagellak en -gel in beslag omdat ze een gevaar betekenden voor de volksgezondheid, terwijl Leefmilieu Brussel de lucht in de handelszaken analyseerde, aangezien de producten die er gebruikt worden solventen bevatten die in te hoge concentraties gevaarlijk zijn voor de luchtwegen.

HLN Tien nail shops verzegeld door zwartwerk

Daar zijn heel wat nagelstudio’s gevestigd, die vaak worden uitgebaat door Aziaten. In die salons werd in het verleden al losjes omgesprongen met de regelgeving en dat was ook deze keer niet anders.De FOD Volksgezondheid liet ook drieduizend flesjes nagellak in beslag nemen omdat ze niet conform de Europese regelgeving waren. Ook de luchtkwaliteit in de zaken en bijgevolg zelfs in de hele galerij was erbarmelijk. In de galerij hing het drievoudige aan toegelaten percentage van schadelijke gassen. Dat houdt volgens de politie niet enkel een gevaar in voor de gezondheid, maar ook voor de brandveiligheid.

Controle van nagelstudio’s legt lange rij inbreuken bloot Nieuwsblad oktober 2019

Bekijk de reportage van de NOS over illegale Aziatische nagelstudio's

Hasselt
Maastrichterstraat 1
Lulu Nails Hasselt

En ja hoor, alweer een behoorlijk louche nagelstudio in - waar anders? - Galerij de Ware Vrienden in Hasselt.

Het Roemeense 'Lulu Nails Stylistes d'ongle' heeft al een kwalijke reputatie opgebouwd als bijzonder slechte 'nagelstudio' (mag dat woord zelfs gebruikt worden?) in andere steden en dat is hier helaas niet anders ...

Hoewel de 'Lulu Nails'-mannen zich graag voordoen als een keten van nagelstudio's (Wallonië, Hasselt en Leuven) blijkt dit echter - na wat onderzoek - helemaal niet het geval te zijn.

Er is namelijk geen vennootschap opgericht (wat kan) maar ook de verschillende 'vestigingen' hebben andere personen als bedrijfsleider. Het doel is om te voorkomen dat de sluiting van één vestiging (door bijv. het Parket of de Fiscus) een effect zal hebben op de andere 'vestigingen'.

De nagelverzorging zelf was vrij bruut en je kan ook moeilijk communiceren want men spreekt hier geen Nederlands (en ons Roemeens is nu niet echt 'on point').

We stellen ons daarbij ernstige vragen bij de gebruikte producten. In ieder geval zijn de Lulu Nails producten niet aangemeld bij de CPNP wat een wettelijke verplichting is en dan kan je je al heel veel vragen beginnen stellen over de ingrediënten van die producten aangezien elke fabrikant en/of invoerder in de EU deze verplichting heeft om de veiligheid van de producten te garanderen.

Hetzelfde amateurisme is helaas ook op de Lulu Nails website te vinden (http://lulunails.be/home/). 2 voorbeelden:

  • 'Lulu Nails styliste d’Ongles is gespecialiseerd in gel en hars-ovensmodellen. Met deze techniek kunt u perfecte nagels in perfecte tijd, gemodelleerd naar de gewenste lengte en vorm': Wie raakt hier wijs uit?
  • la pause de vernis semi-permanent : nee jongens, het is 'pose'

Ook hier weer het typische Lulu Nails Fake review verhaal : goede reviews op sociale media, maar dan vooral van mannen (!!!) met onuitspreekbare Roemeense namen.

Hasselt
Maastrichterstraat 1
Da Vinci Hasselt

En ja hoor, alweer een behoorlijk louche nagelstudio in - waar anders? - Galerij de Ware Vrienden in Hasselt.

Bij 'nagelstudio' Da Vinci werkt een Russische vrouw die wat gebrekkig Engels praat en werkt met het merk CCO dat gewoon rechtsreeks uit China komt en is ook volop verkrijgbaar op aliexpress voor ongeveer €1,50. Ze kan mooi tekenen maar heeft toch nog veel problemen met de techniek waardoor luchtblaasjes ontstaan en de gelnagels er snel afvallen.

Het merk 'CCO' ziet er nog wel verleidelijk uit maar de Gel is veel te stroperig en klonterig. Zoals gezegd: dit merk komt gewoon uit China en wordt op Alibaba en eBay voor een habbekrats aangeboden.

  • Louche producten (Niet conform EU Richtlijn)
  • Geen Nederlands

Op zoek naar een degelijke nagelstudio in Hasselt?

Wij raden Mon-A-Lisa aan in Centrum Hasselt. Lees zeker onze reviews van nagelstudio's in Hasselt.

Hasselt

Arbeidsinspectie verzegelt goedkope nagelstudio’s

De nagelstudio’s USA Nails in de TT-wijk in Hasselt en Shopping 2 in Genk werden druk bezocht. De reden: ze werkten aan dumpingprijzen. Een nieuwe set gelish nagels kostte er bijvoorbeeld 25 euro terwijl dit normaal minstens het dubbele is.

Het personeel, veelal Roemeense vrouwen maar ook mannen, werd uitgebuit.

De federale arbeidsinspectie van de dienst Toezicht op de Sociale Wetten stelde eerder al inbreuken vast en had de ondernemer uit Walcourt (Namen) waarschuwingen en pv’s gegeven. De onderneming die de studio’s uitbaatte zou al sinds vorig jaar failliet zijn. Het onwetende personeel werd uitbetaald met het geld dat in de kassa stak.

Read More
Vilvoorde
Leuvensestraat 98

Deze nagelstudio is ondertussen gesloten (mei 2019) door het Gemeentebestuur Vilvoorde

Lees meer

Vilvoorde
Leuvensestraat 48

Deze nagelstudio is ondertussen gesloten (juni 2019) door het Gemeentebestuur Vilvoorde

Lees meer

Leuven
Diestsestraat 150
V&D Nails Leuven Diestsestraat 150

De Diestsestraat te Leuven is al heel lang bekend ('berucht') omwille van de illegale nagelstudio's die opduiken als paddestoelen om daarna door de politie en het Parket te worden gesloten. Is er verbetering?

Gesitueerd in de Diestsestraat 150 te Leuven, wordt deze 'nagelstudio' V&D Nails Leuven bevolkt door Vietnamese mannen en vrouwen die - niet gehinderd door enige kennis van een landstaal - een poging wagen om eens wat nagels te verzorgen.

Toen Anke hier eens ging kijken of er eindelijk een degelijke nagelstudio in de Diestsestraat te vinden was (alle anderen werden reeds verzegeld), zag ze producten liggen waar letterlijk 'NOT FOR COSMETIC USE' op werd vermeld. Dit hield het personeel niet tegen om die producten rustig te gebruiken op de nagels van de aanwezige klanten!! Niet alleen gevaarlijk voor de gezondheid van de klant maar ook nog eens uiterst illegaal en strafbaar!

We merkten ook een gebrek aan aandacht voor de klanten, verwarrende prijsindicaties alsook een verkeerde techniek die werd gehanteerd, getuige de doorgevijlde nagel bij één van de aanwezige klanten. Een andere klant probeerde - in het Engels want ja, geen Nederlands - duidelijk te maken dat ze een andere vorm van nagels had gevraagd. Helaas te laat want de Aziatische man had haar nagels helemaal foutief gevijld (puntig in plaats van rond).

Ook hier - uiteraard - weer fake reviews op sociale media. Of dacht u echt dat 'Yanan', 'Mohammed' of 'Dardouri' echt hun nagels hebben laten verzorgen bij V&D Nails ? :-)

Nog een klein woordje over het - overduidelijke - zwartwerk (of mensenhandel?) : In de sociale balans staan 2 personen ingeschreven voor 3 vestigingen (Zie hier en hier). Daar moet geen tekening bij worden gemaakt ... Eveneens werd er geen EURO belasting betaald in de laatste 2 jaar volgens de jaarrekening. (Zie hier)

Leuven
Diestsestraat 219
Lulu Nails Leuven

Zowel Patricia als Anke hebben hier gelnagels laten plaatsen.

Deze 'studio' is in 2018 geopend in Leuven en heeft als 'gimmick' Roemeense mannen met strikjes die je handen en nagels verzorgen ... Klonk best grappig toen we binnenkwamen (het is een nagelstudio voor gelnagels en gellak zonder afspraak).

Eerst het positieve : de wachttijd viel op zich goed mee (half uurtje) en het was grappig om de mannen met strikjes te zien rondlopen.

Het negatieve : eigenlijk alles waarvoor we kwamen. Echt bruut en onzorgvuldig werk : Enkele nagels bloeden door het doorvijlen van onze nagelriemen. Spreken geen Nederlands en zijn eigenlijk gewoonweg onvriendelijk. We voelden ons hier echt niet op ons gemak : Ze spreken onder elkaar Roemeens en je kon goed merken dat ze over de klanten bezig waren en dat het zeker geen positieve opmerkingen waren! De producten die ze gebruiken zijn vrij louche : loshangende labels, geen van de verplichte vermeldingen, ...

De producten zijn tevens niet aangemeld : zie hiervoor onze review van Lulu Nails Hasselt.

En ja .. ook hier het typische 'LULU-verhaal' : zeer veel fake reviews die allemaal zeggen dat het prachtig is (allemaal Engels, bizar he) terwijl de enige Nederlandse reviews bijzonder negatief zijn.

Op zoek naar een degelijke nagelstudio in Leuven?

Wij raden Beauty Nails Center en Beautiful Nails by Linde aan in Centrum Leuven. Lees zeker onze reviews van nagelstudio's in Leuven.

Brussel
Galerie du Centre 16
Nail City

Van dezelfde eigenaar als de - nu op last van het Gemeentebestuur gesloten - Nail City in Vilvoorde.

Helaas is deze dus nog niet gesloten ... Daarmee is het wel gezegd.

Ter herinnering : Hieronder waarom Nail City in Vilvoorde gesloten werd:

Volgens Bonte is er net als bij de andere opgelegde sluiting, die nog maar van 23 mei dateert, sprake van mensenhandel en uitbuiting van jonge Vietnamese meisjes. “Ze worden er bovendien niet alleen onderbetaald maar moeten er ook in erbarmelijke omstandigheden leven.” Hij roept het parket nogmaals op om grote kuis te houden.

  • Gevaarlijke producten
  • Mensenhandel
  • Uitbuiting van jonge Vietnamese meisjes

Op zoek naar een degelijke nagelstudio in Brussel?

Wij raden Be Beauty en Histoire d'ongles aan in Brussel. Lees zeker onze reviews van nagelstudio's in Brussel.

Bekijk hier de VRT reportages over Aziatische nagelstudio's

De Brusselse politie hield samen met onder andere het Arbeidsauditoraat, de FOD Economie en Volksgezondheid en Brulabo opnieuw een grote controleactie in de Galérie du Centre. Daar zijn heel wat nagelstudio’s gevestigd, die vaak worden uitgebaat door Aziaten. In die salons werd in het verleden al losjes omgesprongen met de regelgeving en dat was ook deze keer niet anders. Er werden 21 nagelstudio’s gecontroleerd waarvan er na afloop 5 werden verzegeld omdat er 2 illegale minderjarigen aan de slag waren. In andere zaken werden nog eens 5 meerderjarige illegalen aangetroffen. De FOD Volksgezondheid liet ook drieduizend flesjes nagellak in beslag nemen omdat ze niet conform de Europese regelgeving waren.

Controle van nagelstudio’s legt lange rij inbreuken bloot Het Laatste Nieuws

We hebben al klachten gekregen van mensen met brandwonden’, aldus Speybrouck. ‘Veel van de gebruikte producten komen uit Azië en zijn soms van bedenkelijke kwaliteit.

Politie controleert nagelstudio’s in centrum Brussel Artikel De Standaard

De nombreux autres procès verbaux ont été dressés pour utilisation de produits chimiques non conformes à la législation et aux normes en vigueur. Les policiers ont saisi 50 kilos de produits.

Vaste contrôle dans les nails shops de la galerie du Centre Artikel DHNET

De afgelopen drie jaar voerde de Brusselse politie het aantal controles op nagelstudio’s op. Resultaat: minstens 55 processen- verbaal en de inbeslagname van vijftig kilo illegale producten. Geen enkele nagelstudio bleek helemaal in orde. Dat is bij deze grootschalige controle in de Galerie du Centre niet anders.

‘Die vrouw daar is zes maanden zwanger’, wijst Commissaris Alvarez naar een werkneemster in een piepkleine winkelruimte. ‘Ze is zelfstandig en heeft geen keuze, zegt ze.’ De Aziatische vrouw is dagelijks met producten bezig die waarschijnlijk schadelijk zijn voor haar ongeboren kind. ‘En het mondmasker dat ze draagt, volstaat niet om de vrijgekomen stoffen tegen te houden.’

De Standaard ‘Je vraagt je af hoe iemand het hier een dag uithoudt’